28.04.2024, meniny má
17. januára 2023

Šaľa sa dočkala, postavia obchvat mesta. Obyvatelia protestovali mnohokrát, aby sa začalo s jeho realizáciou

Šaľa sa dočkala, postavia obchvat mesta. Obyvatelia protestovali mnohokrát, aby sa začalo s jeho realizáciou
Zdroj: sala.sk/nitra.dnes24.sk
reklama

Problémy s dopravou sú každodennou realitou v mnohých mestách na Slovensku. Nedokončené diaľnice alebo cesty, ktoré dokončené sú, no nemajú dokumentáciu, sú smutnou vizitkou Slovenska. Takmer všade volajú ľudia po obchvatoch, ktoré by mohli priniesť želané riešenie.

Šaľa a jej obyvatelia nie sú výnimkou. Mnohokrát sme videli vo večerných správach protesty za výstavbu obchvatu a ďalšieho mosta ponad rieku Váh. Obyvatelia mesta dennodenne presedia aj hodinu, kým sa dostanú z jednej časti mesta do druhej.

Z okolia prichádzajú obyvatelia obcí, ktorí nemajú inú možnosť, ako cestovať autom. Okrem mesta Šaľa sa však obchvatu dočká aj mesto Sabinov, v ktorom je taktiež problém s dopravou. Najväčším problémom v mestách je však množstvo kamiónov, ktoré pravidelne blokujú premávku osobných vozidiel.

Šaľa sa dočkala, obchvat začnú stavať

Ako uvádza portál aktuality.sk, Slovenská správa ciest (SSC) sa rozhodla investovať v tomto roku do správy, opráv a údržby ciest viac ako 150 miliónov eur. Podstatnú časť bude čerpať zo zdrojov Európskej únie.

reklama

Obchvaty v Šali a Sabinove budú najväčšími dopravnými stavbami SSC v roku 2023 na Slovensku. Pravdepodobná dĺžka výstavby by mala byť 36 mesiacov, teda tri roky.

Obchvat Šale je rozsiahlejší ako ten v Sabinove, bude dlhý takmer 12 kilometrov. Stavebné práce budú pozostávať z vybudovania preložky cesty I/75 v dĺžke približne 12 km, 13 mostných objektov a súčasťou obchvatu bude aj 705 metrov dlhý most cez rieku Váh.

Dôjde tiež k úprave ciest II. a III. triedy, k vybudovaniu protihlukových opatrení a vegetačných úprav, zaradené sú aj preložky a úpravy vodných tokov, vodovodov a plynovodov, zavlažovacích a odvodňovacích systémov.

Zdroj: auto.pravda.sk

Zdroj: podkapotou.sk

Zdroj: tvnoviny.sk

Zdroje: aktuality.sk, auto.pravda.sk,
Zdieľať na Facebooku