24.10.2024, meniny má
5. júla 2024

Dvojica Lužifčák privítala vo svojom podcaste primára galantského urgentu MUDr. Fatrsíka už po tretíkrát. Rozobrali novinky aj chýbajúcu empatiu u množstva lekárov

Dvojica Lužifčák privítala vo svojom podcaste primára galantského urgentu MUDr. Fatrsíka už po tretíkrát. Rozobrali novinky aj chýbajúcu empatiu u množstva lekárov
Zdroje: youtube.com/Lužifčák, trend.sk
reklama

Máte radi podcasty? Niet sa čomu diviť. V dnešnej dobe sú stále viac rozšírené a ich praktickosť ocenia určite mnohí priaznivci moderných prístupov. Svoje obľúbené voľnočasové, či zábavné a vzdelávacie rozhovory tak máme na dosah takmer všade.

Či už ich počúvame za volantom, na prechádzke, či pri cvičení a relaxácií, do životného štýlu zapadnú každému. Vypočuť si množstvo kvalitných podcastov dnes už ani nie je zložité.

Dostupné sú na rôznych streamovacích službách, pričom najobľúbenejšie sú Spotify, Google, Apple či Soundcloud.

Jeden z najobľúbenejších podcastov na Slovensku v podaní dvojice Lužifčák (Jakub Lužina a Gabriel Žifčák) má na svojom kanále cez 40-tisíc odberateľov. Známi sú najmä rozhovormi s rôznymi zaujímavými hosťami v ich zábavnom podaní.

reklama

Do svojho podcastu si po úspešnom predošlom rozhovore opätovne prizvali primára urgentného príjmu v Galante, MUDr. Jozefa Fatrsíka.

Primár s vlastným podcastom

Primár MUDr. Jozef Fatrsík je svojimi úspechmi známi po celom Slovensku, nie len v Galante. K lekárskym úspechom sa časom pridal aj výborný nápad na vzdelávací podcast s názvom Doktor má Filipa.

Vo svojej podcastovej šou opisuje Jožko Fatrsík množstvo vlastných skúseností a to priamo z urgentného príjmu v nemocnici SVET ZDRAVIA v Galante. Spolu so svojím kolegom opisujú zaujímavosti, ktoré sa dejú za dverami ambulancie.

Ako spomína aj v podcaste, doktor Fatrsík je od marca dokonca aj námestníkom pre liečebno-preventívnu starostlivosť. Za rok 2023 sa stal aj víťazom ankety Zdravotníckych novín a získal ocenenie TOP lekár roka.

Spoločne s kolegom sa snažia v online priestore zvýšiť gramotnosť ľudí v oblasti zdravotníctva a varovať ich pred omylmi, ku ktorým prichádza pri takzvaných „samodiagnózach”, či zanedbaní vzniknutých zranení. Vysvetliť chceli v jednoduchosti, ktoré prípady na urgent patria a ktoré nie.

V dnešnej dobe ide o naozaj stále rastúci fenomén „internetových lekárov” na rôznych blogoch, či fórach. Spolu s ním sa preto snažia apelovať na osvetu ľudí aj v odvetví zdravotníctva.

Na nahrávanie bol prizvaný už tretíkrát

Ak čakáte seriózny vedecký rozhovor, asi sa ho nedočkáte. Stand-up komické duo sa počas rozhovorov vždy postará o poriadnu dávku humoru aj jedinečných tém. Občas prestrelia, občas fakty vtipne zaobalia, no vždy je to zábava.

Vypočujte si ich najnovší rozhovor s MUDr. Jozefom Fatrsíkom, ktorého, mimochodom, nepozvali po prvý raz. Na ich horúcej stoličke sa ocitol už tretíkrát a to vždy s novými náhľadmi na svoju prácu na urgentnom príjme v Galante.

Čo sa od posledného rozhovoru zmenilo, ako si vypýtal voľno na rozhovor a ako dôležitá je empatia vo vzťahu lekára k pacientom? To a mnoho ďalšieho sa dozviete v podcaste nižšie.

Zdroje: pentahospitals.sk, youtube.com
Zdieľať na Facebooku