27.04.2024, meniny má
28. mája 2022

Už onedlho sa uskutoční víkend otvorených parkov a záhrad. Deti sa môžu tešiť na motivačné hry a čitatelia na čitáreň pod korunami stromov

Už onedlho sa uskutoční víkend otvorených parkov a záhrad. Deti sa môžu tešiť na motivačné hry a čitatelia na čitáreň pod korunami stromov
Zdroj: slovenskycestovatel.sk/galanta.sk
reklama

Prechádzame okolo neho každý deň, no možno ani nevieme, aké zaujímavosti v sebe ukrýva. Park neogotického kaštieľa je v lete známy ako miesto rôznych podujatí či koncertov komornej a džezovej hudby.

V rámci celoslovenskej kultúrno-vzdelávacej akcie Víkend otvorených parkov a záhrad budete môcť jeho krásu objaviť na podujatiach, ktoré potešia aj najmenších obyvateľov nášho mesta. Mesto Galanta sa zapojilo do tejto celoslovenskej akcie po prvýkrát tento rok.

Prezentácia, divadelné predstavenie a tvorivé dielne

Čaká na vás zaujímavý program pre malých aj veľkých. V piatok 3. júna 2022 budú prebiehať motivačné hry pre deti s lesnými pedagógmi. Na svoje si prídu aj knihomoli, pre ktorých bude k dispozícii čitáreň pod korunami stromov. Časy jednotlivých programov sú uvedené v propagačnom letáku nižšie.

V sobotu 4. júna 2022 bude sprístupnená galéria Severného krídla a budú prebiehať komentované prehliadky južnej veže neogotického kaštieľa.

reklama

Slnečné lúče si budete môcť vychutnať v nedeľu 5. júna 2022 na prehliadke parkom, kde zalovíme trošku v histórii, bude sa rozprávať o stromoch a práci krajinného architekta. Zaujímavá bude aj ukážka práce profesionálneho arboristu a majstra Slovenska v stromolezení Mareka Áča.

V časoch10.30, 11.30, 14.00 a 15.00 hod. sa budete môcť zúčastniť komentovanej prechádzky v okolí kaštieľa s miestnym historikom Jurajom Pekarovičom.

Každopádne, program tohto podujatia je určite bohatý a zaujímavý, každý si v ňom  nájde niečo pre seba.

Zdroj: FB Zelený plán, o.z., Galanta

Páčil sa vám  článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdroje: FB Zelený plán, o.z., Galanta
Zdieľať na Facebooku