27.04.2024, meniny má
3. januára 2023

Tragický štart nového roku. Nešťastná nehoda stála iba 20-ročného mladíka život

Tragický štart nového roku. Nešťastná nehoda stála iba 20-ročného mladíka život
Zdroje: FB Polícia SR - Trnavský kraj/galanta.sk/FB Mesto Galanta
reklama

Napriek tomu, že aj v novom roku chceme svojim čitateľom prinášať najmä pozitívne správy z okolia, niekedy nemáme na výber. Lokálne dôležité informácie nie sú vždy len pozitívne, no napriek tomu je potrebné o nich vedieť. Rovnakou ťažšie spracovateľnou informáciou je pondelková cestná tragédia.

Hasiči aj policajti z Galanty dostali v pondelok večer, počas prvých pracovných momentov nového roku krízový telefonát o dopravnej nehode. Ich zásah bol veľmi rýchly, no napriek všetkej snahe našli v aute zakliesneného 20-ročného vodiča, ktorý už nejavil známky života.

Nehodu však, našťastie, prežila 26-ročná spolujazdkyňa, ktorá sa pri príchode hasičov z Galanty nachádzala už mimo vozidla. Tú záchranári previezli so zraneniami do nemocnice.

Tragédia v blízkosti Galanty

Tragická novoročná nehoda sa odohrala krátko po 21.00 hod. na ceste medzi Hornými a Dolnými Salibami v Galantskom okrese. Mladý šofér pravdepodobne dostatočne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a stratil tak kontrolu nad autom. Auto typu Audi A5 zišlo z cesty a narazilo vo veľkej rýchlosti priamo do stromu.

reklama

Príslušníci zboru vyslobodili osobu z vraku a začali aj s resuscitáciou. Tá však bola kvôli zraneniam neúspešná. Hasiči následne overili možnosti vzniku požiarov z havarovaného vozidla, vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia a naďalej pracovali aj na odstraňovaní dopravnej nehody.

Príčina nehody je momentálne v stave vyšetrovania. Dopravní policajti budú preverovať aj vzorky krvi, aby bolo možné vylúčiť šoférovanie pod vplyvom alkoholu.

Prevenčne ďalej upozorňujú najmä čerstvých a mladých vodičov, aby pri akejkoľvek ceste zvážili svoje schopnosti. Povaha ciest môže byť najmä v zimných obdobiach veľmi zradná a potrápiť vie aj toho najskúsenejšieho vodiča. V prípade pocitu únavy je dobré na chvíľu zastaviť.

My z redakcie vyjadrujeme vďaku za včasné intervencie nášho hasičského aj policajného zboru a pozostalým želáme najmä veľa síl. Veríme, že podobných noviniek bude ubúdať a všetci sa budeme môcť sústrediť v roku 2023 najmä na to pozitívne.
Zdroj: FB: Polícia Trnavský Kraj

Zdroj: FB Polícia SR – Trnavský kraj

Zdroj: FB: Polícia Trnavský Kraj

Zdroj: FB Polícia SR – Trnavský kraj

Zdroj: FB: Polícia Trnavský Kraj

Zdroj: FB Polícia SR – Trnavský kraj

Zdroje: FB Polícia SR - Trnavský kraj, refresher.sk
Zdieľať na Facebooku