18.10.2024, meniny má
25. júna 2024

Galantským Severom sa už čoskoro bude niesť aróma voňavých palaciniek. Podujatie Cyrilo-metodské palacinky v tomto roku výťažkami z predaja podporí ZŠ Gejzu Dusíka

Galantským Severom sa už čoskoro bude niesť aróma voňavých palaciniek. Podujatie Cyrilo-metodské palacinky v tomto roku výťažkami z predaja podporí ZŠ Gejzu Dusíka
Zdroje: canva.com/lenivakucharka.sk/FB:JUDr. Peter Zelinka - poslanec MsZ v Galante
reklama

Palacinky sú jedným z najobľúbenejších jedál vôbec. Milujú ich deti aj dospelí, sladké aj slané, na raňajky, obed či na večeru. Skrátka nikdy nesklamú.

V Galante prišiel po roku opäť čas na oslavu tohto obľubovaného jedla a to znovu počas sviatku Cyrila a Metoda. Chystá sa totižto ďalší ročník podujatia Cyrilo-metodské palacinky a máme sa na čo tešiť.

Obľúbené palacinkové podujatie

Na palacinkách sme mnohí vyrástli a možno aj preto v nich máme dodnes obľubu. Na podujatie plné tohto pokrmu sa v tomto roku môžeme tešiť už v piatok, 5.7.2024.

Priamo v Pizzérii Taverna-Sever nás na letnej terase bude ich vôňa lákať už od 14:00 hod. Na chuť si navyše príde úplne každý. Priestor je totižto pre všetky sladké, ale aj menej obvyklé slané palacinky.

reklama

Zapojiť sa dá aj v tomto roku aj súťažne. Ak máte záujem zaregistrovať svoj palacinkový tím, neváhajte tak urobiť na emailovej adrese peto.zelinka@gmail.com.

Súťažné tímy si musia však priniesť svoj varič, panvicu aj suroviny. Samotné voňavé pokrmy bude hodnotiť odborná porota, ktorá vyberie prvé tri najlepšie palacinky. Chýbať nebude ani cena detskej poroty, či hodnotenie najatraktívnejšej palacinky.

Mimo súťažného aspektu podujatia sa bude dať prísť aj nesúťažne s ochutnávacím úmyslom. Ochutnať palacinky môžeme za jednotnú cenu 1 euro. Výťažok zo všetkých predaných palaciniek poputuje na podporu Základnej školy Gejzu Dusíka.

Okrem úžasnej a voňavej komunitnej atmosféry sa mnohí, no najmä deti, môžu tešiť na skákací hrad, alebo tvorivé dielne. O zábavu teda núdza nebude a podporená bude aj s karaoke a detskou diskotékou, ktorú zabezpečí DJ Dušan.

Zdroj: FB/Mesto Galanta - oficiálna stránka MsÚ

Zdroj: FB/Mesto Galanta – oficiálna stránka MsÚ

Zdroje: FB/Mesto Galanta - oficiálna stránka MsÚ
Zdieľať na Facebooku