05.11.2024, meniny má
26. apríla 2024

Do Galanty zavítajú odborníci na kvasenú zeleninu z Česka. Absolvovať môžeme ich kurz s názvom Živé akce

Do Galanty zavítajú odborníci na kvasenú zeleninu z Česka. Absolvovať môžeme ich kurz s názvom Živé akce
Zdroje: canva.com/galantasity.sk
reklama

Koncom apríla sa síce teplé počasie na chvíľu vytratilo, ale čím bližšie sa blížime letu, tým viac sme v očakávaní príjemných teplôt. S oživením prírody prichádza aj sezóna ovocia, či zeleniny.

Čerstvá voňavá zelenina či ovocie potešia takmer každého, avšak špeciálne miesto v kuchyni má aj kvasená zelenina. Ak by ste sa o nej chceli dozvedieť niečo viac, máte skvelú príležitosť. Začiatkom mája sa priamo v Galante uskutoční Kurz kvasenia zeleniny.

Kurz kvasenia zeleniny v Galante

Kurz kvasenej zeleniny zvaný Živé akce poteší nejedného profesionálneho či domáceho kuchára a gazdinku. Usporadúva ho spoločnosť Kyselove SK a zavíta aj k nám do Galanty.Uskutoční sa v priestoroch Mestského kultúrneho strediska Galanta už 9.5.2024 od 18:00 hod.

O čaroch kvasenia bude prednášať odborník Jan Kysela a cena celého kurzu je 16€. Nahlásiť svoju účasť môžete priamo na prihlasky@kyselove.cz, prípadne telefonicky na tel. +420 499 599 524. Uviesť stačí počet osôb a dátum kurzu.

reklama

Budeme sa môcť naučiť ako kvasiť desiatky druhov zeleniny. Kvasené pri tom budú môcť byť:

  • vo vlastnej šťave
  • vo farebných nálevoch
  • so soľou i bez soli
  • v misu
  • s múkou
  • so sójovou omáčkou
  • s ovocím a v ovocnej šťave
  • a mnoho iných foriem
Zdroj: kyselove.cz

Zdroj: kyselove.cz

Bohatý kuchársky program

Kurz pripraví záujemcov na kvasenie každého druhu. Povie sa čo to o klasických kvasených kombináciách ako je kapusta s kmínom, alebo klasické kvašáky.

Príde však aj na netradičné kvasené pokrmy ako je napríklad dnes veľmi moderné kimči. Ide o druh kvasenej čínskej kapusty s omáčkou na Kórejský spôsob.

Predstavia kvasiace procesy aj podľa doby trvania, od 3 minút až po 3 roky. Receptúr bude toľko, že si  zaručene každý gurmán príde na svoje.

Základné časti programu však budú obsahovať:

  1. Školenie o príprave kvasenej zeleniny, ktoré bude vedené formou názorných ukážok s video prezentáciou, kde dobre uvidíte všetky podrobnosti
  2. Ochutnávky rôznych druhov kvasenej zeleniny – kvašáky, kimči s ume octom, bulharská čalamáda, farebný nálev, reďkovky v ume octe, cibuľky v šoju, kaleráb s cviklou, kvasená zelenina bez soli, okamžité šaláty
  3. Možnosť pokladať otázky, na ktoré bude v kurze dosť priestoru

Tak neváhajte, prebuďte v sebe aj vy ducha kuchára a priučte sa jednému z fascinujúcich gurmánskych odvetví. Možno práve vám kurz učaruje a už od 9. mája sa tak ponoríte do hlbín kvasenia.

Zdroj: kyselove.cz

Zdroj: kyselove.cz

Zdroj: kyselove.cz

Zdroj: kyselove.cz

Zdroje: kyselove.cz
Zdieľať na Facebooku