Podujatie Medovníkové Vianoce, ktoré sa konalo vo Vlastivednom múzeu v Galante nielen pre deti, ale aj pre dospelých, zožalo veľký úspech. Pri zdobení mäkkučkých medovníkov zažili príjemné chvíle žiaci z celej Galanty.
Medovníčky zožali taký úspech, že múzeum sa rozhodlo podeliť aj o ich recept. A hoci sú Vianoce už za nami, deti si určite radi zopakujú pečenie aj zdobenie medovníkov. Tieto medovníčky sú okrem toho ihneď mäkké, preto sa môžete skôr pustiť aj do ich zdobenia.
Potrebujete:
Postup:
Tip: Ak chcete, aby boli medovníčky lesklé, potrite ich rozšľahaným vajíčkom pred pečením aj po pečení (ešte horúce).
Z tejto dávky cesta vyjde asi 100 – 150 kusov (závisí od veľkosti formičiek).
Snehová pena na zdobenie:
15 dkg práškového cukru na 1 bielko spolu vymiešame, vložíme do zdobiaceho vrecka a zdobíme. V prípade, ak nemáte zdobiace vrecko, použite silnejšie silikonové vrecko, ktorému odstrihnete roh.
Pri strihaní si dajte pozor, aby bola dierka akurát malá a zároveň veľká. Ak vystrihnete príliš veľkú dierku, budete mať príliš hrubú čiaru a nebudete vedieť pekne zdobiť.
Prajeme ešte príjemnú zábavu a spoločne strávené chvíle.