Koncom apríla sa síce teplé počasie na chvíľu vytratilo, ale čím bližšie sa blížime letu, tým viac sme v očakávaní príjemných teplôt. S oživením prírody prichádza aj sezóna ovocia, či zeleniny.
Čerstvá voňavá zelenina či ovocie potešia takmer každého, avšak špeciálne miesto v kuchyni má aj kvasená zelenina. Ak by ste sa o nej chceli dozvedieť niečo viac, máte skvelú príležitosť. Začiatkom mája sa priamo v Galante uskutoční Kurz kvasenia zeleniny.
Kurz kvasenej zeleniny zvaný Živé akce poteší nejedného profesionálneho či domáceho kuchára a gazdinku. Usporadúva ho spoločnosť Kyselove SK a zavíta aj k nám do Galanty.Uskutoční sa v priestoroch Mestského kultúrneho strediska Galanta už 9.5.2024 od 18:00 hod.
O čaroch kvasenia bude prednášať odborník Jan Kysela a cena celého kurzu je 16€. Nahlásiť svoju účasť môžete priamo na prihlasky@kyselove.cz, prípadne telefonicky na tel. +420 499 599 524. Uviesť stačí počet osôb a dátum kurzu.
Budeme sa môcť naučiť ako kvasiť desiatky druhov zeleniny. Kvasené pri tom budú môcť byť:
Kurz pripraví záujemcov na kvasenie každého druhu. Povie sa čo to o klasických kvasených kombináciách ako je kapusta s kmínom, alebo klasické kvašáky.
Príde však aj na netradičné kvasené pokrmy ako je napríklad dnes veľmi moderné kimči. Ide o druh kvasenej čínskej kapusty s omáčkou na Kórejský spôsob.
Predstavia kvasiace procesy aj podľa doby trvania, od 3 minút až po 3 roky. Receptúr bude toľko, že si zaručene každý gurmán príde na svoje.
Základné časti programu však budú obsahovať:
Tak neváhajte, prebuďte v sebe aj vy ducha kuchára a priučte sa jednému z fascinujúcich gurmánskych odvetví. Možno práve vám kurz učaruje a už od 9. mája sa tak ponoríte do hlbín kvasenia.