27.04.2024, meniny má
1. novembra 2022

Galanta má svoj vlastný bedmintonový klub. Trénujú dvakrát do týždňa a prihlásiť sa môže hocikto

Galanta má svoj vlastný bedmintonový klub. Trénujú dvakrát do týždňa a prihlásiť sa môže hocikto
Zdroje: FB Badminton Club Galanta/canva.com
reklama

Neustále sa snažíme prinášať najnovšie informácie z Galanty a jej okolia týkajúce sa aktualít, kultúry aj športu. V našom článku sa budeme venovať jednému z tých menej prezentovaných športov.

Hovoríme o druhu raketového športu, konkrétne o bedmintone. Vedeli ste, že Galanta má svoj vlastný bedmintonový klub? Ak nie, radi vám predstavíme Badminton Club Galanta.

Bedmintonový klub mesta Galanta

Klub má aktuálne 18 členov, z toho 14 členov sa pravidelne zúčastňuje tréningov. Tie sa konajú v Mestskej športovej hale v Galante v tieto dni:

  • každý utorok od 18.00 do 19.00 hod.,
  • každú stredu od 17.30 do 19.00 hod. 

Dvakrát do týždňa tak majú členovia možnosť sa športovo i spoločensky vyžiť. V galantskom bedmintonovom klube však nerobia žiadne výnimky. Do klubu sa môžu zapísať všetky vekové kategórie. Prevažne sa však klub venuje deťom od 8 do 15 rokov, u ktorých bol doposiaľ najväčší záujem.

reklama

Aktuálne klub pravidelne navštevujú aj štyria dospelí. Tí sú jeho stabilnou súčasťou a zároveň aj výzvou a motiváciou pre ostatných dospelých, ktorí uvažujú nad „oprášením“ tohto športu či hľadajú novú športovú záľubu. 

Zdroj: FB Badminton Club Galanta

Čo potrebujeme pre štart?

Celkom jednoduché – nič. Teda takmer nič. Každý nový člen má v Badminton Clube Galanta možnosť zapožičať si klubovú raketu. Dovtedy, kým sa naučí zaobchádzať so športovým náčiním a zároveň kým preskúma vlastný záujem o nový koníček.

Po uplynutí jedného až dvoch mesiacov si každý člen väčšinou zakupuje vlastnú raketu, ktorej výber už prispôsobuje vlastným preferenciám. Okrem potrebnej rakety netreba zabúdať na vhodné športové oblečenie a športovú obuv. Členom klubu sú k dispozícii na prezlečenie šatne Mestskej športovej haly Galanta. 

No a nemôžeme zabudnúť na členský poplatok, ktorý je vo výške 40 eur na mesiac. Zaplatiť môžete aj v hotovosti do 15. dňa v mesiaci priamo na mieste tréningu.

Podujatia bedminton klubu

Galantský Badminton Club zastrešuje okrem iného aj podujatie Bedminton Liga Galanta. Každý mesiac sa uskutoční jedno kolo ligy, ktoré sa spravidla koná poslednú sobotu v mesiaci.

Reprezentanti galantského bedmintonového klubu sú v aktuálnej sezóne ligy na prvých priečkach. Vminulej sezóne boli rovnako úspešní a umiestnili sa na popredných priečkach.

Bedmintonový klub nezaháľa ani počas leta. V lete organizuje denné športové tábory pre deti. V tomto roku bol o tábor naozaj veľký záujem, čo predsedov klubu veľmi potešilo. S radosťou a energiou tak v letných mesiacoch spolu s členmi klubu športovalo 30 detí, ktoré tak zmysluplne strávili svoje voľné prázdninové chvíle.

Zdroj: FB Badminton Club Galanta

Ak vás článok zaujal a vy rozmýšľate nad návštevou bedmintonového tréningu, určite si v klube nájdete svoje miesto. Môžete byť športovcom, ktorý chce oprášiť svoje skúsenosti, nováčikom, ktorý chce nájsť novú športovú záľubu, ale aj rodičom, ktorý hľadá zaujímavú voľnočasovú aktivitu pre svoje deti.

Športovému klubu aj z redakcie fandíme a želáme veľa úspechov, stabilných aj nových hráčov a množstvo pozitívnej energie do ďalších organizovaných podujatí.

Zdroj: FB Badminton Club Galanta

Zdroj: FB/Badminton Club Galantav

Zdroj: FB Badminton Club Galanta

Zdroj: FB/Badminton Club Galanta

Zdroj: FB Badminton Club Galanta

Zdroj: FB/Badminton Club Galanta

Zdroj: FB Badminton Club Galanta

Zdroje: FB Badminton Club Galanta
Zdieľať na Facebooku